Uber CEO’su, Elon Musk’ın Robotaksi projesine karşı çıktı

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, Elon Musk’ın Robotaxi planına şüpheyle yaklaşıyor.

Musk, Tesla sahiplerinin araçlarını kullanmadıkları zamanlarda taksi olarak kiralayıp, bir düğmeye basılarak çağırılabilen otonom taksilerden bir filo yaratmak istediğini duyurmuştu. Musk, bunun Tesla sahiplerine yılda 30 bin dolara kadar kazanç sağlayabileceğini söylemişti. Ancak Musk’ın bu hevesli olduğu plana Uber’den itiraz geldi.

Uber CEO’su Khosrowshahi, ortalama bir Tesla sahibinin o arabaya tamamen yabancı birinin binmesini isteyeceğini pek sanmadığını söyledi.

Ayrıca Khosrowshahi, Tesla’nın taksilerinin yoğun saatlerde talebi karşılayabileceğinden de şüphe ediyor:

“Muhtemelen Tesla’nızı isteyeceğiniz zamanlar, yolcu sayısının zirvede olacağı zamanlarla aynı olacaktır.”

Khosrowshahi ayrıca Musk’ın işin önemli bir kısmını hafife alıyor olabileceğini belirtti. 50 bin dolarlık bir donanım parçası üretmenin her gün 30 milyondan fazla işlem yapmaktan çok farklı bir iş olduğunu söyledi. Ayrıca, birinin yolculuk sırasında hastalanması veya arabada bir eşyasını kaybetmesi gibi işin müşteri hizmetleri tarafı olduğuna da dikkat çekti.

Ancak Khosrowshahi, EV deviyle iş birliğini memnuniyetle karşıladığını da söyledi: “Onlarca milyar dolarlık sermaye harcadık ve bunu anında bir ortağa sağlayabiliriz. Umarım Tesla bu ortaklardan biri olur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir