Sabah akşam bir fıs sıkıyor! Sosyal medyanın yeni trendi: Magnezyum spreyi

Mandana Zarghami isimli sosyal medya kullanıcısı sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlarından birini paylaşırken “Her gün magnezyum spreyi kullanmanın önemini yeterince vurgulamalıyım” dedi.

Sosyal medyada takipçileriyle yaptığı paylaşımında stresi azalttığına, uykuyu iyileştirdiğine ve kas ağrılarını hafiflettiğine inandığı bir takviye spreyi olan magnezyum spreyini göbek deliğine ve koltuk altlarına sıktığını söyledi.

Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez göbek deliğine ve vücudun diğer bölgelerine magnezyum spreyi uygulaması, uyku ve strese iyi geldiği düşünülen yeni bir sağlık çılgınlığının parçası haline geldi.

Doktorlara göre magnezyum, enerjiyi ve kemik sağlığını artıran ve nörolojik, kardiyovasküler ve gastrointestinal fonksiyonları destekleyen bir elektrolittir.

Ayrıca kaygıyı, baş ağrılarını ve depresyonu azaltır ve adet öncesi sendromunu ve menopoz sonrası semptomları iyileştirir.

Magnezyum açısından zengin besinler tüketmek, daha fazlasını elde etmenin en iyi yolu olsa da magnezyumu direkt takviye olarak almak son zamanlarda hızla popülerlik kazandı.

Zarghami de daha önce magnezyum hapı kullandığını ancak hap mide bulantısı yapınca sprey kullanmaya başladığını söyleyerek, “Magnezyum spreyinin inanılmaz faydaları var” dedi. Üstelik onun bu paylaşımıyla birlikte yalnız olmadığını TikTok’ta magnezyum spreyi kullandığını söyleyen başka insanlar olduğunu görünce anladı.

Magnezyum spreyi kullanıcı yorumlarına bakıldığında faydalı görünüyor olabilir ancak bazı ciltler için magnezyum spreyi kullanımı tahrişi, kaşıntı veya karıncalanma gibi durumlara sebep olabilir. Bu nedenle bu spreyi kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışmakta fayda var.

Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.