Kiracılar dikkat: O işlem e-Devlet üzerinden yapılabilecek!

Kira Sözleşmeleri Artık e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaların ilk aşamasını Kasım 2024’te tamamladı. Bu şekilde taşınmaz sahipleri, gerçek kişiler e-Devlet Kapısı’ndaki “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden kira sözleşmesi oluşturabiliyor. Kiracılar da sözleşmeyi onayladıktan sonra işlem tamamlanıyor. Ayrıca, oluşturulan sözleşmelere zaman damgalı “barkodlu belge” ekleniyor ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi yapılabiliyor.

Emlak Danışmanları Artık Hizmet Alabilecek

Çalışmanın ikinci aşamasında e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de erişilebilir hale geldi. TEDB Başkanı Hakan Akçam, kiracı ve ev sahibinin e-Devlet ortamında buluşup kira sözleşmesini imzalayabildiğini söyledi ve emlakçıların da bu sürece dahil edileceğini açıkladı.

Kira Kontratlarının Elektronik Ortamda Yapılması Zorunlu Olmalı

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınması sayesinde kira artış oranı, kiracının güvenilirliği ve meskende kaç yıldır oturduğu gibi bilgilerin Bakanlık tarafından kontrol edilebileceğini belirtti. Ayrıca, Borçlar Kanunu’na göre kira sözleşmelerinde kefilin ıslak imzası gerektiğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasının zorunlu hale gelmesi halinde, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki sorunların çözüleceği ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçileceği belirtiliyor.

Related Posts

Verilere göre konutta arz canlandı, talep beklemede

Gaboras’ın dijital işlem verileri, 2025’in ilk yarısında konut satış ilanı hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yükseldiğini, ancak alıcı tarafında teklif sayısının gerilediğini ortaya koyuyor. Genel Müdür Ruhi Konak’a göre, talep frene bastıkça satıcılar fiyat esnekliğine yöneliyor; dijital ihale ve anlık değerleme araçları piyasanın yeni denge noktalarını hızlandırıyor.

Bakanlıktan 287 bin 752 firmaya 1,5 milyar lira para cezası

Ticaret Bakanlığı ekipleri, bu yılın ilk yarısında 287 bin 752 firma ve 18 milyon 73 bin 112 ürünü denetlerken, aykırılık tespit edilen 49 bin 791 firmaya 1,5 milyar lira idari para cezası uyguladı.

Fatih Karahan eş başkan oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, önemli bir uluslararası göreve getirildiğini açıkladı. Karahan, Uluslararası Finansal İstikrar Kurulu’nun (FSB) Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) Bölgesi Danışma Grubu’nun eş başkanlığına …

Borsa güne yükselişle başladı: 4 Temmuz 2025 Borsa İstanbul’da son durum

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,19 yükselişle 10.248,11 puandan başladı.

CHP’li Tanrıkulu: Memur, emekli zammında hileli yöntemlere başvuruyorlar

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, doğal gaza temmuz başında zam yapıldığının altını çizerek, “Hileli yöntemlere başvuruyorlar! Doğal gaza zammı TÜİK ve enflasyon rakamlarına yansımasın diye temmuz ayının başında açıklıyorlar” dedi.

6 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

6 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu