Kick, yapay zeka moderatör sistemini duyurdu!

Günden güne Twitch’in yerini almaya başlayan popüler yayın platformu Kick, yeni özellikleri ile de kullanıcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Kick, bugün yaptığı duyurular ile birlikte yapay zeka moderatör sistemini duyurdu. Hemen kullanıma sunulan sistem, özellikle sohbet sırasında yayını rahatsız eden kullanıcılara yönelik tanıtıldı. İşte Kick yapay zeka moderatör detayları…

Kick yapay zeka moderatörü birçok filtre özelliği sunuyor

Yayıncılar için en büyük sorunlardan biri de sohbet kısmında bulunan “Troller” diyebileceğimiz kullanıcılar. Yayın sırasında uygunsuz veya gereksiz mesaj gönderen bu kişiler yayın akışını bozmakla kalmayıp diğer izleyicileri de rahatsız edebiliyorlar. Kick de bu sorunu ortadan kaldırmak için yeni bir yapay zeka moderatör sistemi duyurdu.

Hemen kullanmaya başlayabileceğiniz sistem, tamamen opsiyon olarak geliyor ve kullanıp kullanmamak size kalmış. Bu ayarı aktif etmek için Oluşturucu Paneli kısmından Topluluk, ve daha sonrasında Sohbet Ayarları seçeneğine tıklamalısınız.

Ayarlara girdikten sonra AI Moderation veya Yapay Zeka Moderatörü seçeneğini göreceksiniz. Buradaki açıklamadan anlayabileceğimiz üzere, sistem sizin topluluk tercihlerinize dayalı olarak zararlı veya istenmeyen mesajları tespit ederek, bunların engellenmesini sağlayacak. Sistem tarafından kaldırılan mesajlar ise “deleted by AI” veya “Yapay zeka tarafından silindi” olarak görünecek.

Cinsel, nefret, şiddet, zorbalama, uyuşturucu, silah, ve spam gibi olası durumlar için kullanılabilecek sistemin seviyesini de seçebiliyorsunuz. Daha fazla filtreleme, biraz filtreleme, ve tam filtreleme seçenekleri ile kullanılabilen sistemde tam filtreleme seçeneği, oldukça katı bir sohbet ortamı oluşturabilir.

Peki ya siz yapay zeka moderatörü hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir