Kardeş kavgası yüzünden dev holding battı

Kervansaray Yatırım Holding’un 10 Oteli Çürümeye Terk Edildi

Türkiye’nin önde gelen tekstilcilerinden biri olan Ertan Sayılgan’ın vefatından sonra kurulan Kervansaray Yatırım Holding’un çatısı altındaki 10 otel, bakımsız bir şekilde terkedildi.

Turizm FM’e göre, bu durum son yıllarda Zeynep Tümer ile kardeşi Selim Sayılgan arasındaki hukuk ve ceza davalarının bir sonucu.

Kardeş Kavgası, Evrakta Sahtecilik, Rüşvet…

Kervansaray Yatırım Holding, tekstil sektörünün yanı sıra turizm sektöründe de faaliyet gösteren Türkiye’nin en büyük tekstilcilerinden biri olan merhum sanayici Ertan Sayılgan’ın vizyonuyla hayata geçirildi. Ancak şimdi oteller terkedilmiş durumda. Örneğin, Marmaris’teki otel, DenizBank tarafından 131 milyon lira karşılığında 2023 yılında satın alındı ve icra satış ihalesi iptal edilecek.

Kardeş kavgası, evrakta sahtecilik, rüşvet gibi olaylarla adından söz ettiren dev holdingin Bursa Çekirge’deki Kervansaray Termal Oteli de ruhsatsız işlem gördüği ve diğer sorunlar nedeniyle tekrar gündeme geldi. Bu otel, Kolan Hastaneleri Grubu’na ait olan Derbent A.Ş. tarafından yönetiliyor ancak işletme ve içki ruhsatı bulunmuyor. Ayrıca sahte kira sözleşmeleri ile yönetiliyor.

Neden Kapalı?

Kervansaray Yatırım Holding, Alman Aareal Bank AG’ye olan 64 milyon euroluk borcu nedeniyle icralık durumda. Buna ek olarak Bursa Kükürtlü Mahallesi’nde bulunan Kervansaray Termal Otel için yapılan satış işlemleri defalarca iptal edildi. Otel terkedilmiş durumda ve satılamıyor. Ne zaman tekrar açılacağı ise belirsiz.

2024 yılında kilitlenen otelin görevlileri, tadilat nedeniyle kapalı olduğunu söylerken Bursa Kervansaray Termal Otel’in ne zaman yeniden hizmete açılacağı merak konusu.

Related Posts

TOBB’dan ekonomi alarmı: Finansman zorluğu, artan maliyetler ve zirai don…

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen 7 bölge toplantısında, 81 il ve 160 ilçeden gelen oda-borsa temsilcileri iş dünyasının sıkıntılarını dile getirdi. Finansmana erişim zorluğu, zirai don ve artan maliyetler öne çıkan sorunlar arasında yer aldı.

Nobelli Acemoğlu: Teknoloji devlerine yüzde 50 sabit vergi konulmalı

Daron Acemoğlu, Google’ın dijital reklam pazarındaki tekelleşmesine dikkat çekerek teknoloji devlerine yüzde 50 sabit vergi çağrısı yaptı. Acemoğlu, elde edilecek gelirin bağımsız gazeteciliğe ve kamusal dijital alanlara aktarılması gerektiğini vurguladı.

EYT, SSK, Bağ-Kur… Emeklilik planlamasında kritik 15 kural

SGK sisteminde emeklilik, sigorta başlangıç tarihinden son ödenen prim gün sayısına kadar birçok değişkene bağlı olarak şekil alıyor. SGK uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik planlaması ile ilgili detayları köşe yazısında ele aldı.

Kapasite kullanım oranı açıklandı

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), nisanda geçen aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 74,3 seviyesinde gerçekleşti.

Bakan Şimşek, ABD Hazine Bakanı Bessent ile görüştü: Kısıtlamalar kaldırılacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile bir araya geldi. Görüşmede, kısıtlamaların kaldırılmasının önemi vurgulandı.

Fed’in Bej Kitabı: Tarife belirsizliği ekonomik görünümü kötüleştiriyor

ABD Merkez Bankası (Fed), gümrük vergilerinden kaynaklanan belirsizliğin ekonomik görünümü olumsuz etkilediğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir