Iğdır Süt Üreticilerinden Tepki

Iğdır’da Süt Üreticileri Ulusal Süt Konseyi Fiyatlarını İstiyor

Iğdır’da süt üreticileri, mandıracılara düşük fiyatlarla süt satmak zorunda kaldıklarını belirterek Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatlara göre alım yapılmasını istiyor.

Mandıracıların tekelinde artan maliyetlerle mücadele eden süt üreticileri, sütlerini ucuz fiyatlara satmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Süt üreticileri, mandıraların sütleri ucuza alıp kendi ürünlerini yüksek fiyatlarla satmalarına tepki gösteriyor. Tuzluca’da bir hayvan çiftliğine sahip olan Sait Öner, “Ulusal Süt Konseyi tarafından belirlenen fiyatlar vardı ve bu fiyatlar doğrultusunda hareket etmeleri gerekiyor. Ancak mandıralar, bize verilen fiyatların altında süt alıyorlar. Bu durumu defalarca yetkililere bildirdik ancak henüz bir sonuç alamadık. Iğdır’daki 3 süt fabrikası da sütleri düşük fiyatlarla alıyor. Bizim talebimiz, Ulusal Süt Konseyi’nin belirlediği fiyatlara göre süt alınmasıdır” şeklinde konuştu.

Süt alımının düşük fiyatlarla gerçekleşmesine karşı çıkan Öner, mandıraların zarar ettikleri gerekçesiyle zam yapmadıklarını iddia ediyor. Ancak yaptığı hesaplamalara göre mandıralar, sütleri ucuza alıp vatandaşa pahalı ürün satıyor. Öner, “Bize zarar ettiklerini söylüyorlar ama durum öyle değil. Kaliteli sütten elde edilen bir kilo peynirin maliyeti 75 liradır ve bu peyniri 100 liradan satabiliyorlar. Mandıralar, kendi belirledikleri fiyatlarla süt alıp kar etmekteler. Biz üreticiler olarak bu duruma karşı çıkıyor ve haksızlığa uğradığımızı düşünüyoruz. Bu nedenle Ulusal Süt Konseyi’nin fiyatlarının uygulanmasını talep ediyoruz” dedi.

Üç süt fabrikasının tekelinde olan Iğdır’da süt üreticilerinin sorunlarını dile getiren Öner, önlem alınmasını ve denetimlerin artırılmasını istiyor. Süt, süt ürünleri ve et fiyatlarının denetim altında tutulmasını talep eden Öner, mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

Related Posts

ATO Başkanı’ndan vergi affı tepkisi: Aflar zemini bozuyor, vergi sistemi şeffaf olmalı

ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’deki vergi sisteminin büyük şirketlere vergi affı verilerek vergideki adalet zeminini bozduğunu söyledi.

Konut enflasyonun ateşi düşmüyor: Barınmak mümkün değil!

TÜRK-İŞ’in ardından TÜİK’in Nisan 2025 enflasyon verileri de yüksek fiyat artışlarının sürdüğünü ortaya koydu. TÜFE, aylık %3, yıllık ise %37,8 artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre enflasyon %48,7’ye ulaştı. 2025’in ilk dört ayında toplam …

İstanbul depremi etkiledi: Bebek’teki köşk için beklenen ilgi gelmedi, satış iptal edildi

İstanbul Bebek’teki deniz manzaralı köşk, iki ev ve garajdan oluşan toplam 3.091 metrekarelik gayrimenkul, 950 milyon TL artı KDV’ye satışa çıkarılmıştı. Ancak, 23 Nisan’da İstanbul’da yaşanan deprem sonrası talep gelmemesi nedeniyle satış iptal edildi.

Akaryakıtta tabela değişti!

Brent petrol ve döviz kurundaki hareketlenme akaryakıt fiyatlarını da yakından etkiliyor. Dalgalanmalar akaryakıta indirim ve zam olarak yansırken, otogaza 1 lira 20 kuruş indirim geldi. İndirim bu sabah tabelaya yansırken, yeni bir indirim haberi …

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası, fiyat istikrarı sağlanana kadar sürecek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Belirsizliklerin geçmiş döneme göre daha yüksek olduğunu da göz önünde bulundurarak ihtiyatlı ve sıkı para politikası duruşu sergiliyoruz. Sıkı para politikası duruşumuz enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarı sağlanana kadar da sürecek.” dedi.

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü

Bakan Şimşek, Endonezya Maliye Bakanı Indrawati ile görüştü