“Et ve kemik suyu, eklem sağlığından cilt elastikiyetine kadar pek çok fayda sağlıyor”

Et ve Kemik Suyunun Sağlık İçin Önemi

Dyt. Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun birçok faydasından bahsederek, bu besinin bağışıklık sistemi için önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Özellikle Covid-19 ve diğer viral enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın hayati olduğunu belirten Çakaloğlu, Bu süreçte et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerini yenileyerek enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade etti.

Et ve kemik suyunun içindeki protein, kolajen, mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verdiğini ve hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söyleyen Çakaloğlu, sağlık için bu besinin önemine dikkat çekti.

Kemik Suyunun Sağlık İçin Etkileri

Geleneksel ve besleyici gıdaların başında gelen et ve kemik suyunun, viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını belirten uzmanlar, bu besinin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokuları için destekleyici olduğunu ifade ediyorlar.

Özellikle kolajenin cilt elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirebildiğini ve eklem ağrılarına iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kas fonksiyonlarını iyileştirdiğini belirtiyorlar.

Et ve kemik suyunu düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebilir ve genel sağlık durumunuzu destekleyebilirsiniz.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Related Posts

Uzmanlardan kritik uyarı: Skolyoz tedavisinde erken teşhis çok önemli

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hülya Yüksel; skolyozun tedavisinde erken teşhisin önemine değinerek; “Skolyoz; erken tanıyla omurgadaki problemlerin önüne geçilebilir ve tedavisi mümkündür” dedi.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

demans

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: ‘Yağa yağ eklemeyin’

Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Uyurken ısıran sinek nasıl felç bıraktı? Kuşlardan alıp taşımış: Aşısı da ilacı da yok

Mehmet Emir Özbakan, gayet sağlıklı ve hareketli bir bebekti. Ta ki uyurken Batı Nil virüsü taşıyan bir sivrisinek tarafından ısırılana kadar. Bu durum küçük çocuğun daha 1 buçuk yaşındayken yatağa bağımlı hale gelip hortumla beslenmesine neden oldu. Peki, bir sinek çocuğu nasıl bu hale getirmiş olabilirdi? Uzmanlar, tüm detaylarıyla anlattı.