Bak şu robotun yaptığına: 1.800 kilometre uzaktan biftek pişirdi

Shenzhen Dobot: Uzaktan 1.800 Kilometre Uzaklıktan Biftek Pişiren Robot

Çin’in önde gelen robotik şirketlerinden Shenzhen Dobot, teknoloji dünyasında yeni bir dönüm noktasına imza attı. Şirket, geliştirdiği insansı robotun sanal gerçeklik başlığı aracılığıyla tam 1.800 kilometre uzaklıktan başarıyla biftek pişirmeyi başardığını duyurdu. Bu gelişme, uzaktan kontrol teknolojilerinin ulaştığı akıl almaz seviyeyi gözler önüne seriyor.

Pirinç yufkasından teknoloji devrimi! Robotik yenilik

DOBOT ATOM, İNSAN HAREKETLERİNİ KUSURSUZCA TAKLİT EDİYOR

Dobot Atom adlı robot, ülkenin doğusundaki Shandong eyaletinde konumlanırken, insan operatörü ise güneydeki Guangdong eyaletinden bir sanal gerçeklik başlığıyla robotu kontrol etti. Şirketin “WeChat” sosyal medya ağı üzerinden paylaştığı videolarda, robotun insan operatörün hareketlerini büyük bir hassasiyetle taklit ettiği görüldü. Robot, bifteği kağıt havluyla silme, yemeklik yağ dökme, et parçasını çevirme ve tuzla baharatlama gibi karmaşık görevleri başarıyla yerine getirdi. Shenzhen Dobot’a göre, teknoloji 0.05 milimetre hassasiyetle çalışıyor.

Teknoloji doğayı kurtarabilir mi? Robot arılar sahnede

GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ ARTIK ELİNİZİN ALTINDA

Sadece üst gövdeyi kontrol edebilmesine rağmen, Dobot Atom’un başarısı gelecekteki potansiyel uygulamalar için büyük umut vaat ediyor. Mart 2025’te piyasaya sürülen ve beş parmaklı ellere ve iki ayaklı harekete sahip olan bu robotun küresel teslimatları geçtiğimiz hafta başladı ve Japonya ilk büyük pazar oldu. Robot, yaklaşık 199.000 yuana, yani yaklaşık 27.500 dolara satışa sunuluyor.

Robotlar yaşlıların yeni dostu mu? Yapay zeka yaşlıları yalnızlıktan kurtarabilir mi?

ÇİN’DEN İNSANSI ROBOT ÜRETİMİNDE SERİ ÜRETİME GEÇİŞ

2015 yılında kurulan Shenzhen Dobot, Çin’de insansı robotların seri üretimine ulaşan az sayıdaki üreticiden biri konumunda. Teknoloji endüstrilerini analiz eden pazar araştırma şirketi TrendForce’un verilerine göre, 2024 yılı içinde 11 Çinli robotik şirketinin seri üretime yönelik girişim başlattığı biliniyor.

Bu tür robotların potansiyel uygulama alanları oldukça geniş: ev işleri, cerrahi operasyonlar, nükleer tesis denetimleri ve uzay araştırmaları gibi birçok alanda insanlığa yardımcı olmaları bekleniyor. Bu son gelişme, robotların günlük hayatımızda daha fazla yer alacağı bir geleceğin kapılarını aralıyor.

Related Posts

Milyon dolarlık teklif! 8 kişiyi transfer etti

Meta, bir süredir yapay zeka alanında dikkat çekici bir yetenek transferi süreci yürütüyor. Şirket, ChatGPT’nin yaratıcısı olan yapay zeka firmasından çok sayıda araştırmacıyı kadrosuna katmaya devam ediyor.

Aracınızı ele geçirebilir! Markalardan Apple’a sert tepki

Apple, uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni nesil araç içi deneyimi CarPlay Ultra’yı geçtiğimiz ay resmi olarak duyurdu fakat lüks otomobil markaları yeni yazılımı kullanmayacaklarını açıkladı. Otomobil üreticileri Apple’ın gösterge panelini ele geçirmesini tepki göstererek yükseltilmiş yeni yazılıma karşı çıkıyor.

Windows 11’e eklenecek yapay zeka modeli Microsoft Mu tanıtıldı

Microsoft’un yeni yapay zekâ modeli Mu, Phi Silica’nın küçük ama zeki kardeşi olarak Windows’larda görev alacak.

60 yıllık sessizlik bozuldu: NASA’nın ölü uydusu aniden patladı

1960’lardan beri uzayda sessizce dolaşan, ölü bir NASA uydusu beklenmedik bir şekilde güçlü bir enerji patlaması yayarak gökbilimcileri hayrete düşürdü. Avustralya’daki Curtin Üniversitesi’nden araştırmacılar, bu sinyali tespit ettiklerinde ilk olarak bunun uzak bir pulsardan ya da bilinmeyen bir kozmik cisimden geldiğini düşündüler. Ancak analizler, olayın şaşırtıcı şekilde Dünya’ya sadece 4 bin 500 kilometre uzaklıkta gerçekleştiğini gösterdi.

Hırsızlar 1.4 milyon dolar değerinde, yaklaşık 3.000 adet oyun konsolu çaldı

Geçtiğimiz günlerde dünya genelinde satışa çıkan Nintendo’nun yeni konsolu Switch 2, hırsızların hedefi haline geldi.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.