Analist Uyardı: VC’lerin Finanse Ettiği Bu 5 Altcoin için Dikkatli Olun!

Kripto para birimleri çoğunlukla risk sermayedarları (VC) olarak bilinen ve genellikle “yağmacı” bir dinamik olarak tanımlanan yüksek sermayeli kurumsal yatırımcıların bir oyunu haline geldi. ABD SEC, kripto para birimi endüstrisini çökertmeye devam ediyor. Bu yüzden, VC’lerin finanse ettiği altcoin projelerinin yüksek riskler barındırdığını söylemek mümkün. Bu bağlamda kripto analisti Vinicius Barbosa, özellikle 5 kripto paraya dikkat çekiyor.

VC finansmanına sahip kripto paralar için alarmlar çaldı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, SEC’in üç kripto girişim sermayedarını hedef aldığını gösteren gizli belgeler ortaya çıktı. Ancak kaynaklar, SEC’in kimi hedef aldığını açıklayamadı. Dolayısıyla, bu da tüm piyasada alarmları çalmasına yol açtı. Daha yüksek kapitalizasyona ve VC finansmanına sahip bazı altcoin projelerini belirlemek için CryptoRank verilerine baktık. Olaylar geliştikçe, yatırımcıların kısa vadede bu projelerden uzak durması faydalarına olur.

Genel olarak, risk sermayedarları genellikle kripto girişimlerini erken aşamalarda kazanılmış tokenlar karşılığında finanse eder. Bu hak kazanma sözleşmeleri daha sonra bu tokenlerin planlanan miktarlarının kilidini açacak. Böylece VC açık piyasada satış yaparak bireysel yatırımcılara karşı kârını gerçekleştirecek.

Daha yüksek VC fonuna ve piyasa değerine sahip altcoin projeleri

Özellikle, tek bir turda toplanan en yüksek miktara göre sıralama yapıldığında sekiz kripto öne çıkıyor. Bu turlar Terra Classic (LUNC), Flow (FLOW) ve Secret Network (SCRT) gibi orta ölçekli şirketler için 1 milyar dolara kadar çıktı. Ancak, diğer beşi şu anda piyasa değerine göre ilk 30’da yer alıyor. Bu da onları yatırımcıların izlemesi gereken daha alakalı altcoin projeleri haline getiriyor. Bunlar: Polygon (MATIC), Near Protocol (NEAR), Solana (SOL), Sui Network (SUI) ve Avalanche (AVAX).

Bu kripto paralar, yıllar içinde kazanılmış tokenların önemli ölçüde kilidini açtı. Böylece, bireyseller üzerinde önemli bir satış baskısı oluşturdu. Şimdi, VC’lerin SEC baskısından korkarak pozisyonlarının daha yüksek bir kısmını satmak ve tasfiye etmek için ekstra bir teşvikleri var. Özellikle Solana ve Sui, özel yatırımcılar için en yüksek aylık kilit açma oranlarına sahip. Bu arada, Avalanche, Near ve Polygon, piyasa değerlerine göre daha düşük bir ağırlıkla devam eden doğrusal kilit açma işlemlerine sahip. SOL ve SUI ayrıca, piyasanın en yüksek arz şişirmeleri arasında yer alan staking şeklinde doğrusal günlük kilit açma işlemlerine sahip.

Blockchain’lere göre filtreli, özel finansman turları. Kaynak: CryptoRank

Güçlü talep, yüksek arz baskılarının üstesinden gelir mi?

Bununla birlikte, bu son gelişmenin bu altcoin projelerinin fiyatlarını doğrudan etkilememesi mümkün. Arz tarafında daha yüksek satış baskısıyla karşılaşılsa bile, alım tarafında yeterli talebin olması iyi performansı sürdürebilir. Örneğin, Solana bu döngüde en iyi performans gösterenlerden biri haline geldi. Makro Guru Raoul Pal, Sui’nin SOL’un liderliğini takip eden bir sonraki büyük hareket olacağını öngörüyor.

Öte yandan Justin Bons, MultiversX’i (EGLD) “kriptonun teknolojik Kutsal Kasesi” olarak adlandırdı. İlginç bir şekilde EGLD, söz konusu rakiplerinden on kat daha az özel finansmana sahip. Ayrıca, daha düşük bir kapitalizasyonu var. Ancak yatırımcıların VC’lerin hakim olduğu bu ortamda yatırım yaparken riskleri ve piyasa dinamiklerini anlaması gerekiyor.

Makaledeki görüşler ve tahminler analiste ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir