ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

ABD ve Çin, Ticaret Gerilimini Azaltmak İçin İsviçre’de Görüşecek

ABD ve Çin, son dönemde artan ticaret gerilimini azaltmak için İsviçre’de üst düzey görüşmelere başlıyor. Nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına uyguladığı yüksek gümrük vergilerinin ardından gerçekleşecek olan bu görüşmeler, iki ülke arasındaki ilk resmi yüz yüze temas olacak.

Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer liderliğindeki ABD heyeti ile, Çin tarafını Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı He Lifeng temsil edecek.

Görüşmelerin odak noktası, uygulanan yüksek gümrük tarifelerinin azaltılması ve ticaret ilişkilerinin dengelenmesi olacak. ABD’nin somut ve adil öneriler sunması gerektiğine dikkat çeken Çin Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin ABD’nin talebiyle gerçekleşeceğini belirtti.

Analistler, dünyanın en büyük iki ekonomisi olan Çin ve ABD arasındaki bu görüşmelerin ticaret gerilimlerini hafifletebileceğini ve riskli varlıklara alımlar getirebileceğini belirtti.

“Trump’ın Tarife Politikası Küresel Büyümeyi Olumsuz Etkiliyor”

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararların küresel ticaret düzenine zarar verdiğini ifade eden uzmanlar, Çin ve ABD arasındaki gümrük savaşlarının ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Çin ekonomisinin büyüme rakamlarına değinen uzmanlar, Trump’ın uyguladığı tarifelerin Çin ekonomisine zarar verebileceğini dile getiriyor. Ancak, tarife savaşlarının kısa sürede sona ermesinin beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri, küresel ekonomi açısından önemli bir adım olabilir. Her iki ülkenin çıkarlarını göz önünde bulundurarak, uzlaşmanın önemli olduğu belirtiliyor. Tarife savaşlarının sona ermesi ise uzun bir süreç gerektirebilir.

Related Posts

En büyük şirketlerin vergi tablosu gösterdi: İşçiler patronlardan daha yüksek oranda vergi ödemiş!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergi kaçıranları tespit etmek için OSB’lerin girişlerine vergi memuru yerleştireceğiz” açıklamasının ardından, Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin çoğu neredeyse hiç vergi ödemediği ortaya çıktı.

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 5 azaldı. ABD’deki petrol sondaj kulesi sayısı son bir yılda ise 22 azaldı.

Seküler aklın din talebi ve Diyanet’in hutbeleri

Yaşadığı çağın izlerini üzerinde taşıyan bir varlık insan. İçinde bulunduğumuz zaman ve mekânın şartları, her açıdan üzerimizde etki bırakıyor. Az ya da çok, ama mutlaka etkiliyor insanı. Yirmi birinci yüzyılda yaşıyoruz. İnsanlık, zamanın bu dilimine gelinceye kadar çeşitli açılardan pek çok evreler geçirdi. Konumuz gereği insanlığın din ve inanç açısından yaşadığı gelişim ya da değişim evrelerine baktığımızda “zamanın ruhu” denilen şeyle karşılaşıyoruz. Mesela Ortaçağ’da dünyanın hangi coğrafyasına

Binlerce kişi işsiz kalacak! Teknoloji devi küçülüyor

Dünyanın önde gelen elektronik üreticisi Panasonic Holdings istihdam stratejisinde değişikliğe gidiyor. Osaka merkezli şirket istihdam küçülmesine gideceğini belirten bir açıklama yaptı. Şirket açıklamasında yurt içinde 5 bin, denizaşırı yerlerde de …

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir